Steentapijt reinigen

Een vloer van steentapijt vergt weinig aandacht en onderhoud. Hoe je steentapijt best reinigt, hangt af van de structuur: open of gesloten. Steentapijt met open structuur hoef je wekelijks enkel te stofuizgen, terwijl een vochtige dweilbeurt volstaat voor steentapijt met gesloten structuur. Meer tips om jouw prachtige vloer in steentapijt in topconditie te houden, ontdek je hier.

Snel naar:  grondig reinigenstoomreinigersteentapijt buiten reinigenadvies

 

Open of gesloten steentapijt

Steentapijt heeft een open of gesloten structuur. Dit bepaalt hoe intensief en op welke manier je de vloer best reinigt. Een waterstofzuiger komt in beide gevallen goed van pas om het water te verwijderen.

Waarom je dit best op deze manier doet? Omdat steentapijt en te veel water geen goede combinatie is. Sowieso is het ook in beide gevallen een goed idee om 1 x per jaar het volledige steentapijt te reinigen met een waterstofzuiger. Dat onttrekt vocht, water en vuil in je tapijt.

 

Open structuur

Een open structuur betekent dat het steentapijt niet is afgewerkt met een beschermlaag. Hierdoor zet vuil zich vast in de poriën van de vloer en krijgt het niet de kans om rond te dwarrelen in de ruimte. Net zoals bij een kamerbreedtapijt is het voldoende om wekelijks de vloer te stofzuigen. Vlekken verwijder je best met warm water en een borstel. Zuig achteraf het water op met een alleszuiger of waterstofzuiger zodat het niet in de vloer trekt.

Let op! Dweil nooit steentapijt met open structuur. Het water dringt door in je vloer en zorgt alleen maar voor een nog vuilere vloer en vieze geurtjes.

 

Gesloten structuur

Vuil op een steentapijt met een gesloten structuur blijft door de beschermlaag op het oppervlak liggen. Dit maakt het makkelijk om met een stofzuiger vuil te verwijderen. Zorg wel voor een kopstuk met een borstel, zo beschadig je de beschermlaag niet. Daarnaast is de kans klein dat water in de vloer doordringt bij het verwijderen van vlekken. Hierdoor mag je gerust de vloer dweilen maar overdrijf niet met de hoeveelheid water. Gebruik een vochtige dweil en verwijder eventueel plassen water.

 

Grondige reiniging steentapijt

Speciale reinigingsproducten voor tegels zijn ook geschikt om je steentapijt te voorzien van een correct onderhoud. Het is echter niet makkelijk om het product aan te brengen zonder water te gebruiken. Daarom biedt een Duplex vloerreiniger de oplossing voor een grondig onderhoud.

Een grondige reiniging van steentapijt vergt heel wat kennis, ervaring en de juiste apparatuur. Doe daarom beroep op een onderhoudsspecialist via onze gratis offerteservice. Hij weet precies hoe je vloer opnieuw te laten schitteren. Bovendien hoef jij op die manier te investeren in duur materiaal dat je slechts 1 of 2 maal per jaar nodig hebt.

Tip: Een extra behandeling met easy-to -clean-vernis zorgt ervoor dat je achteraf je vloer makkelijker reinigt. Dit stelt een grondig onderhoud langer uit en bespaart je de moeite van een grondige reiniging met alle bijhorende reinigingsproducten en -apparaten.

 

Steentapijt reinigen met stoomreiniger

Heb je toch liever een fris resultaat na het reinigen van je vloer. Eerder werd aangehaald dat dweilen met water sterk wordt afgeraden. Een alternatief voor dweilen is een stoomreiniger. Door het gebruik maken van stoom, trekt vocht niet in je steentapijt. Een extra voordeel is dat je snel vlekken verwijdert zonder het gebruik van chemische producten.

steentapijt buiten reinigen

 

Steentapijt buiten reinigen

Steentapijt buiten wordt extra behandeld om schade door UV-straling en regen uit te sluiten. Hierdoor is je vloer op voorhand al sterk bestand tegen vervuiling. Met een hogedrukreiniger verwijder je makkelijk al het vuil. Optioneel zorgt een ecocleaner voor een extra behandeling tegen mos. Je brengt deze best aan nadat je de vloer onder hoge druk hebt gereinigd. Lees hier meer over hoe je steentapijt kan toepassen voor de aanleg van een nieuw terras.

 

Vraag om advies

Twijfel je nog steeds over hoe je best je steentapijt reinigt? Of heeft je vloer nood aan een grondig onderhoud?  Via onze gratis offerteservice kom je in contact met erkende specialisten voor steentapijt in je buurt. Zij voorzien je van het nodige deskundige advies en beschikken ook over het nodige materiaal. Zo hoef je niet te investeren in materialen en producten die je slechts enkele keren per jaar moet gebruiken. Een specialist controleert ook de toestand van je vloer waardoor je verzekerd bent van een goede toestand van je steentapijt.

 

Offertes voor terrasreiniging ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen