Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuursteen terras reinigen

Terrastegels in natuursteen zijn door regelmatig onderhoud beter beschermd tegen externe invloeden. Maar een natuursteen terras reinigen, hoe doe je dat op de juiste manier? Ontdek handige onderhoud- en schoonmaaktips en kom meer te weten over de prijs voor de reiniging van natuursteen.

Natuursteen professioneel laten reinigen? Vraag hier vrijblijvend een offerte op maat aan.

 

Methodes om een natuursteen terras te reinigen

Een terras in natuursteen vraagt op zich niet veel onderhoud. Toch zorgt het regelmatig reinigen voor een betere bescherming tegen aantasting. Natuursteen reinigen kan als volgt:

 

1. Natuursteen terras schoonmaken met water en een schrobbeurt

Een emmer, borstel en dweil. Meer heb je niet nodig om een licht vervuilde natuursteen schoon te maken. Bovendien is het reinigen gemakkelijker wanneer het terras een preventieve behandeling kreeg.

Tip: gebruik niet te veel water. Het kan de natuursteen beschadigen en kleine putjes veroorzaken doordat het in kapotte voegen dringt. Meestal volstaat zuiver water. Gebruik je toch zeep, kies dan voor natuurlijke varianten zoals driehoekzeep of groene zeep. Gebruik niet te veel zeep. Ze laten een vetlaagje achter op de terrastegels waardoor deze glad kunnen worden. Spoelen met schoon water is de boodschap.

 

2. Met een hogedrukreiniger

Voor licht vervuilde natuursteen is de hogedrukreiniger een ideale oplossing. Hou het bij zuiver water en voeg er geen producten aan toe. Verder is het ook belangrijk om te werken onder de juiste druk.

Bij een te hoge waterdruk beschadig je de toplaag en voegen wat resulteert in een beschadigd terras. De oneffenheden die hierdoor ontstaan zullen nadien nog meer gevoelig zijn voor vuilophoping.  Je kan dus beter een speciale terrasreiniger gebruiken of je terras laten reinigen door een professional.

 

3. Chemisch reinigen van een terras in natuursteen

Is je natuursteen terras ernstig vervuild en helpen bovenstaande methodes niet? Dan kan het chemisch schoonmaken van je terrastegels misschien helpen. Opletten is de boodschap bij het gebruik van chemische producten voor het schoonmaken van natuursteen. Het is belangrijk dat de juiste producten gekozen worden, aangepast aan de eigenschappen van de natuursteen. Zo worden beter geen agressieve zuren of alkalische schoonmaakmiddelen met chloor, anti-kal, azijn, … gebruikt. Vooral hardsteen en kalksteen zijn daar gevoelig voor.

Wil je zeker zijn van een grondige én correcte reiniging van je natuursteen terras?
Vraag hier gratis en vrijblijvend advies en een offerte aan bij professionals.

 

voorbeeld natuursteen terras

 

Preventieve behandeling na het reinigen

Hou je terras in natuursteen ook na het reinigen schoon. Zo is het aangeraden om poreuze steensoorten, zoals arduin, te impregneren. Dat betekent dat je water- en oliewerende producten aanbrengt op de terrastegels. Impregneren beschermt natuursteen terrastegels tegen vlekken en vocht, vertraagt erosie en houdt de steen kleurvast. Om een blijvende werking te garanderen, moet je deze behandeling na verloop van tijd wel herhalen.

Na het impregneren kan je het natuursteen terras reinigen met water en zeep. Neutrale synthetische zepen reinigen natuursteen zonder te voeden. Doordat deze zepen de voegen kunnen aantasten, is het belangrijk om met zuiver water te spoelen. Natuurlijke zepen voeden natuursteen terrastegels wél. Alleen laten ze een laagje achter dat je best verwijdert met schoon water.

 

Prijs natuursteen terras reinigen

Er bestaan verschillende soorten natuursteen. Elk type heeft een eigen onderhoud nodig, afhankelijk van de hardheid en samenstelling. Bovendien is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken om beschadiging aan je natuursteen terras te voorkomen. Het onderhouden en reinigen van terrastegels in natuursteen laat je dan ook beter over aan vakmensen.

Wil je een vakman inschakelen voor het reinigen van je natuursteen terras?
Vraag gratis en vrijblijvend advies en een offerte aan bij professionals.

 

voorbeeld natuursteen terras Het laten reinigen van je natuursteen terras door een vakman kan vanaf ongeveer 4 euro per vierkante meter. Hou er rekening mee dat bepaalde bedrijven een minimumtarief gebruiken bij kleine terrassen. Bovengenoemde basisprijs kan ook beïnvloed worden door andere factoren:

– Soort onderhoudsproducten die gebruikt worden.
– Soort machines die gebruikt worden.
– De aard van de schoonmaak.
– Het al dan niet laten impregneren van de terrastegels.
– De eventuele verplaatsingskosten.
– Het aantal reinigingen dat nodig is.

 

 

 

Reinigen na de plaatsing van een terras in natuursteen

Een optimaal onderhoud van je natuursteen terras begint al na de plaatsing. Zo verwijder je best de cementresten met een vochtige spons. Gedroogde cementresten verwijder je met een zuurhoudend middel als de natuursteen er tegen bestand is. Dat is het geval bij niet-kalkhoudende steen. Kalkhoudende steen reinig je met niet-zuurhoudende producten. Spoel na de behandeling enkele keren met zuiver water.

De vloer poetsen met water en zeep doe je de dag na het voegen. Het verwijdert de cementsluier en maakt de voegen glad. Je kan een natuursteen terras tweemaal per week reinigen en verzadigen met natuurlijke zeep tot je het gewenste resultaat bekomt. Natuursteen donkerder maken en patineren doe je met zeep op basis van lijnolie.

 

natuursteen terras reinigen

 

 

Offertes voor terrasreiniging ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde terrasreinigers