Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten terrastegels

Terrastegels zijn in veel variaties en prijsklassen te koop en iedere soort tegel heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel vind je een overzicht van de meest toegepaste soorten tegels en de belangrijkste eigenschappen ervan. Welk type terrastegel het meest geschikt is zal afhangen van persoonlijke voorkeuren en gewenste levensduur.

 

Wil je terrastegels laten aanleggen door een professional? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Terrastegels beton

Betontegels

Betontegels hebben een moderne look en zijn in veel formaten leverbaar. Ze zijn volledig vorstvrij en kunnen makkelijk geplaatst worden op een uitgevlakt zandbed. Het zijn zeer sterke tegels die gebruikt kunnen worden bij het creëren van terrassen, opritten en tuinpaden. Betontegels zijn gevoeliger voor kleurverlies dan keramische tegels en nemen wat meer vocht op. Door de relatief open structuur van het beton kunnen mossen en algen zich soms aan de tegel gaan hechten. Afhankelijk van de afwerking (glad of ruw) zijn deze makkelijk of juist lastig te verwijderen. Betontegels zijn in het algemeen niet goed bestand tegen zuren en chemicaliën.

Lees hier meer over betontegels.

 

Keramische terrastegels

Keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van een mengsel van zand, klei, bindmiddelen en eventuele toeslagstoffen. Door de klei en het toegevoegde pigment zijn keramische tegels in de kern gekleurd en hierdoor erg kleurvast. Ze zijn in veel kleuren leverbaar en hebben een natuurlijke look. Keramische tegels zijn minder dik dan betontegels (keramisch: 2cm / beton: 4cm). Bij het leggen is een vlakke ondergrond van belang zodat de tegels niet zullen gaan scheuren onder zware belasting. Keramische tegels zijn duurder dan betontegels en worden meestal gekozen vanwege esthetische overwegingen (gelijkenis met natuursteen).

Lees hier meer over keramische tegels.

 

Natuursteen terrastegels

Natuursteen

Een terras van natuursteen heeft een authentieke look omdat het volledig bestaat uit natuurlijke materialen. Natuursteen is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Blauwsteen, marmer, graniet, basalt en leisteen zijn voorbeelden van natuurstenen, zoals die veel bij terrassen worden toegepast. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen (ruw, fijn, glad) en diverse formaten. Terrastegels van natuursteen zijn duurder dan keramische tegels. Ze zijn relatief eenvoudig in onderhoud en nemen geen vocht op.

Lees hier meer over een terras in natuursteen.

 

Overige soorten terrastegels

Naast steenachtige materialen zijn terrastegels ook verkrijgbaar in composietmateriaal, hout, rubber en kunststof. Deze soorten worden meestal ingezet bij specifieke eisen aan het product. Rubber tegels worden bijvoorbeeld vaak bij speeltoestellen gebruikt vanwege de zachte eigenschappen. Houten tegels zijn populair bij landelijke, natuurlijke terrassen.

 

Prijzen terrastegels
Betontegels: €15 – €35 per vierkante meter
Keramische tegels: €20 – € 65 per vierkante meter
Natuursteen: €25 – €65 per vierkante meter

 

Moderne terrastegels

 

Kostprijs terras laten aanleggen met terrastegels

Naast de kostprijs van de tegels moet ook rekening gehouden worden met het voorbereiden van de ondergrond, gieten van de chape en plaatsen van de tegels. De prijs hiervoor schommelt tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter.

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde tegelzetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van je tegelwerken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde tegelzetters