Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasreiniger

Groene aanslag, mos en algen. Het zijn belangrijke vuilmakers. Je terras verdient daarom elk jaar een poetsbeurt. In dit artikel helpen we je bij je zoektocht naar een reinigingstoestel, met tips en richtprijzen. Plus, waarom het in sommige gevallen loont om beroep te doen op een professionele vakman.

Ga snel naar: hogedrukreinigerhogedrukreiniger kiezen – zelf of laten reinigen?  – Offertes vergelijken

Terras poetsen? Met een hogedrukreiniger

Da’s de meest voor de hand liggende oplossing! Met een hogedrukreiniger werk je snel en efficiënt. Bovendien poets je op een ecologisch verantwoorde manier doordat je geen schadelijke producten hoeft te gebruiken. Populaire merken zijn onder meer Bosch, Kärcher en Nilfisk.

 

Aandachtspunten hogedrukreiniger

Hoe kies je nu het juiste type hogedrukreiniger? Om je weg te vinden in het ruime assortiment hogedrukreinigers let je best op een aantal eigenschappen. Daarbij geldt: hoe hoger, beter of krachtiger een bepaald kenmerk, hoe duurder.

 

 • Waterdruk of werkdruk

  Deze bepaalt de kracht van de waterstraal en dus de reinigingskracht. Zo is een werkdruk van 100 tot 120 bar ideaal voor het reinigen van oppervlakkig vuil op terrassen tot 30 . Voor een middelgroot terras (30-50 ) is dat 120 tot 130 bar. Een terras groter dan 50 m² en hardnekkig vuil vragen een waterdruk van minimaal 140 bar. Op de meeste hogedrukreinigers is de kracht van de waterstraal regelbaar.

 

 • Wateropbrengst

  Geeft een indicatie van het verbruik: de hoeveelheid liter water per uur dat de reiniger maximaal verbruikt. Hoe hoger deze is bij een gelijke werkdruk, hoe hoger het reinigend vermogen. Voor een terras tot 30 m² volstaat een basis hogedrukreiniger met een verbruik lager dan 500 liter. Tussen 30 en 50 m² heb je een middelgrote hogedrukreiniger nodig met een wateropbrengst van 500 à 600 liter. Vanaf 50 m² is een wateropbrengst van meer dan 650 liter aangeraden.

 

 • Type motor

  Deze bepaalt het geluidsniveau en de levensduur van je toestel. Zo vind je hogedrukreinigers met een universele motor met koolborstels die de stroom doorgeven. Nadeel is de slijtage van deze borstels na verloop van tijd. Hogedrukreinigers met een inductiemotor draaien de motor aan met een magnetisch veld. Wat hun levensduur verlengt en hen ook stiller maakt. Krachtigere hogedrukreinigers op hun beurt beschikken doorgaans over watergekoelde motoren die zorgen voor een constante koeling en minder snel verslijten.

 

 • Slanglengte

  De slanglengte van je hogedrukreiniger bepaalt de bewegingsvrijheid die je hebt tijdens het poetsen. Voor basis hogedrukreinigers varieert de slanglengte van 4 tot 8 meter en voor middelgrote toestellen van 6 tot 10 meter. Bij meer krachtige modellen kan de slanglengte oplopen tot circa 20 meter.

 

 • Reinigingsmiddelentank

  Beschikt je hogedrukreiniger over een dergelijke tank? Dan vermeng je water makkelijk met een schoonmaakmiddel. Op die manier verloopt het reinigen van je terras effectiever. Met een steenreiniger bijvoorbeeld poets je perfect stenen terrassen of muren.

 

Nuttige accessoires voor je terrasreiniger

Je gebruikt een hogedrukreiniger voor een waaier van schoonmaakklussen. Voor het reinigen van je terras komen de volgende accessoires goed van pas.

 

terrasreiniger voorbeeld Terrasreiniger (patiocleaner):

Dankzij de kap rond de spuitstraal ideaal voor het spatvrij schoonmaken van grote oppervlakken, zoals een terras, houten vlonders en schuttingen. De borstels aan de onderkant zorgen ervoor dat je de reiniger makkelijk verplaatst over het terras en dat er geen krassen ontstaan.

Prijs: tussen 39 en 120 euro (incl. btw)

 

hogedrukreiniger terras Spuitlans (vuilfrees):

Geschikt voor het verwijderen van vuil en mos op tegels. Door de snel roterende, krachtige puntstraal verwijder je gericht en dus efficiënt hardnekkig vuil en mos. Je kan de spuitbreedte makkelijk instellen. Zo leent een smalle straal zich beter voor een kleine oppervlakte en met een brede straal reinig je comfortabel een grote oppervlakte.

Prijs: tussen 15 en 70 euro (incl. btw).

 

Daarom lonen alles-in-één sets

Vaak is het goedkoper te kiezen voor een (exclusieve) speciale, alles-in-één set met hulpstukken, dan gespreid losse hulpstukken aan te kopen. Interessante accessoires voor andere klussen zijn: hogedrukslangen, rioolreinigers en wasborstels.

 

Welke terrasreiniger kiezen?

Dat bovendien voldoet aan jouw behoeften en situatie. Handig is om te bepalen voor welke klussen en soorten vuil je een hogedrukreiniger wil gebruiken. Maar ook de oppervlakte van je terras beïnvloedt zeker je keuze.

 • Voor een terras tot 30 m² en lichte reinigingsklussen: basistoestel (100-120 bar)
  Prijs: tussen 50 en 350 euro.
 • Voor een terras tussen 30 en 50 m² en zwaardere klussen: medium hogedrukreiniger (120-130 bar)
  Prijs: tussen 70 en 750 euro.
 • Voor een terras groter dan 50 m² en intensief gebruik: krachtige hogedrukreiniger (vanaf 140 bar)
  Prijs: tussen 150 en 800 euro.

 

Met al deze zaken in het achterhoofd vergelijk je hogedrukreinigers een stuk makkelijker. Ontdek het assortiment in de webshop

 

terrasreiniger professioneel

 

Terras laten reinigen

Heb je er al over getwijfeld om je terras te laten schoonmaken door een professionele vakman? Je terras laten reinigen door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is redelijk goedkoop en een handig alternatief voor de aankoop van een dure hogedrukreiniger. Zeker omdat deze investering zich pas veel later terugbetaalt. Een vakman beschikt over de nodige kennis, ervaring en toestellen om je terras snel en efficiënt schoon te maken.

De gemiddelde prijs om je terras te laten reinigen ligt tussen 3,50 en 5 euro per vierkante meter (excl. btw). Sommige schoonmaakbedrijven hanteren wel een minimumtarief voor kleine oppervlakken. Een all-in reinigingspakket kost daarbij gemiddeld tussen 85 en 125 euro (incl. btw). Ook het toestel en het aanbrengen van een algendodend middel of het impregneren van de terrasstenen kan extra kosten met zich meebrengen. Je terras laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf? Ontvang vrijblijvend offertes op maat via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor terrasreiniging ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde terrasreinigers