Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terras aanleggen prijs 2024

Voor het aanleggen van een terras kun je kiezen uit een grote variëteit aan materialen. In dit artikel krijg je per materiaal de gemiddelde prijs per vierkante meter.  Ontdek ook de voordelen van de verschillende materiaalsoorten.

Ga snel naar:
Terras aanleggen prijs per materiaal
Prijs bestratingswerken per uur
Vergelijk vrijblijvend offertes

Terras aanleggen prijs per materiaal

De kostprijs van een terras wordt grotendeels bepaald door de materiaalkeuze. Hieronder vind je een overzicht van de vaakst gekozen materialen en hun prijzen:

 

1. Prijs terras in hout

houten terras

De prijs voor een terras aanleggen in hout hangt voornamelijk samen met de gebruikte houtsoort. Tropische hardhoutsoorten als padouk, ipé, afzelia en azobe zijn over het algemeen het duurst (100-150 euro per m²).

Europees hardhout zoals eiken, kastanje of larikshout is wat goedkoper (50-100 euro per m²) en is ecologischer. Houten terrassen hebben een natuurlijke warme uitstraling en gaan afhankelijk van de houtsoort 10-50 jaar (of langer) mee.

Prijs houten terras: € 50 – 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over houten terrassen vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

2. Kostprijs terras in thermowood

terras in thermowood

Thermowood is Europees dennenhout dat door middel van verhitting verduurzaamd is. Door het verduurzamingsproces is het hout goed bestand tegen vocht en insectenvraat. Thermowood heeft een levensduur van minimaal 15 jaar en heeft vergelijkbare eigenschappen als hardhout maar is vele malen goedkoper. Het hout splintert wel wat sneller dan hardhout en is daarom minder geschikt voor terrassen die intensief gebruikt worden.

Prijs thermowood terras: € 60 – 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over thermowood terrassen vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

3. Prijs per vierkante meter composiet terras

terras in composiet

Composiet is een mix van kunststof en hout- of bamboevezels. Het materiaal is erg sterk, splintert niet en heeft de gunstige eigenschappen van zowel hout als kunststof. Composiet lijkt erg op hout en is van afstand nauwelijks van massief hout te onderscheiden. Er zijn meerdere soorten composiet die onderling verschillen in hardheid en slijtvastheid. De meest duurzame soort is BPC composiet (Bamboo Plastic Composite).

Prijs aanleggen composiet terras: € 100 – 150 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over composiet terrassen vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

4. Gemiddelde prijs terras in blauwe hardsteen

terras blauwe steen

Een terras van natuursteen is erg stabiel en gaat een leven lang mee. Blauwe hardsteen wordt vaak gebruikt in terrassen vanwege de mooie blauwgrijze tint. Deze steen is verkrijgbaar in meerdere formaten en afwerkingen en is afkomstig uit Azië (China, Vietnam) of Europa (Ierland, België). De stenen uit Azië zijn het goedkoopst. Belgisch hardsteen daarentegen wordt steeds schaarser waardoor de prijs relatief hoog is.

Prijs blauwe hardsteen terras: € 100 – 150 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over een terras van blauwe steen vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

5. Aanleggen terras in gepolierde beton

terras gepolierde beton

Een terras van polybeton is zeer makkelijk te reinigen en wordt volledig naadloos gelegd. Aangezien de voegen ontbreken zul je geen last hebben van hinderlijke onkruidgroei. De kostprijs voor het aanleggen van een polybeton terras hangt samen met het aantal vierkante meters. Hoe groter het terras, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het leggen van dit type terras vergt de nodige expertise en speciale machines zijn nodig om tot een perfect resultaat te komen.

Prijs aanleggen polybeton terras: vanaf € 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over een polybeton terras vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

6. Aanleggen terras van betontegels

betontegel terras

Betontegels zijn erg sterk, gaan een leven lang mee en zijn prijstechnisch gezien ook erg interessant. De tegels zijn in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar en het aanleggen van een terras met betontegels is niet al te ingewikkeld waardoor de prijs per vierkante meter relatief laag kan blijven. De kostprijs varieert van 50 tot 75 euro per vierkante meter inclusief kosten voor het leggen en hangt samen met het soort tegel en een eventuele beschermende coatinglaag.

Prijs terras in betontegels: € 50 – 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer informatie over betontegels voor het terras vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

7. Prijzen keramische terrastegels

keramische terrastegels

Keramische tegels zijn in een groot scala aan decoratieve prints en dessins verkrijgbaar en kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Keramische tegels zijn modern & stijlvol, onderhoudsvriendelijk en gaan lang mee. Vanwege de hoge productiekosten en ontwerpkosten zijn ze wel wat duurder dan andere terrasmaterialen. Bij het leggen van dit type tegel moet veel aandacht worden besteed aan een stabiele en goed gedraineerde ondergrond. Hiermee voorkom je dat de vrij dunne tegels in de winter kapot vriezen.

Prijs keramische tegels: € 80 – 145 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over een terras in keramische tegels vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

8. Terras aanleggen in klinkers

terrasklinkers

Klinkers worden van oudsher veel toegepast in terrassen. Betonklinkers zijn het goedkoopst en kosten ongeveer 35-40 euro per vierkante meter. Kleiklinkers zijn met een prijs van 40-80 euro per vierkante meter een stuk duurder maar zijn in de kern gekleurd en hebben een mooie authentieke uitstraling. Klinkers kunnen in allerlei verschillende legverbanden worden geplaatst waardoor het mogelijk is om patronen in het terras aan te brengen. Het leggen hiervan kost wel enige tijd waardoor de prijs stijgt.

Prijs van een terras met klinkers: € 40 – 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer informatie over een terras in klinkers vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

9. Terras in kasseien

terras aanleggen prijs kasseien

Het aanleggen van een terras in kasseien is een redelijk arbeidsintensieve klus. Het plaatsen zelf kost gemiddeld 25 tot 40 euro per vierkante meter en hier komen dan nog de kosten voor de kasseien bij. Gemiddeld kosten deze 20 tot 40 euro per m² afhankelijk van het soort steen. Met kasseien kun je een authentieke uitstraling aan een oprit of terras geven. Verschillende patronen zijn mogelijk. Je kunt kiezen voor nieuwe of voor gebruikte kasseien.

Prijs van een terras in kasseien: € 45 – 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).
Meer info over een terras in kasseien vind je hier of ontvang prijzen op maat.

 

Prijs terras aanleggen per uur 2024

Een tuinaannemer om je terras aan te leggen kost gemiddeld € 30 à 60 per uur (excl. btw). Doorgaans wordt in een prijsofferte echter een totaalprijs gegeven waarbij zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten zijn inbegrepen. Wanneer je zelf je materiaal hebt aangekocht en een professional zoekt om je terras aan te leggen, dan mag je rekenen op bovenstaand uurtarief.

 

Offertes voor een terras ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers