Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polybeton terras

Bij het aanleggen van een terras is beton misschien niet het eerste dat in je opkomt. Toch is gepolierd beton (polybeton) door zijn verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen zeer geschikt om een sfeervol en modern terras mee te creëren. Naast stijlvol is polybeton ook nog eens zeer duurzaam en vereist het weinig onderhoud.

 

Voor- en nadelen polybeton

 

Voordelen beton terras

Een betonnen terras is zeer eenvoudig te reinigen. Met een bezem veeg je makkelijk zand en ander loszittend vuil van het terras.

Gepolierd beton is goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Zo is vrieskou geen probleem mits de vloer professioneel is aangelegd.

Met een terras van beton heb je door de naadloze afwerking nooit last van onkruid of hinderlijke wortelgroei. Nooit meer op de knieën dus om dat vervelende onkruid tussen de tegels uit te halen.

 

Nadelen beton terras

Een terras van polybeton zal in het algemeen iets duurder zijn dan de meest gangbare terrasafwerkingen wanneer het gaat om een kleine oppervlakte. Bij grotere oppervlakken zal het net goedkoper zijn door de snellere plaatsing.

Het leggen van een beton terras is niet eenvoudig. Het moet door een professional gebeuren omdat er anders scheuren kunnen ontstaan of andere onvolkomenheden die zich niet meer of nauwelijks laten herstellen. Er zijn ook speciale machines nodig om de vloer te gieten, recht te trekken en te polieren.

 

Afwerkingsmogelijkheden en kleuren

Er is tegenwoordig veel keuze in kleuren voor de toplaag van een beton terras. Antraciet en donkerblauw zijn door hun luxe uitstraling zeer populair. Maar allerlei variaties zijn mogelijk. Ook kun je variëren in het voegwerk door lijnen te slijpen. Zo kan je tegelmotieven nabootsen en vlakken maken. Een terras van polybeton is zeker niet glad. Dit komt door het kwarts dat in het beton verwerkt zit en de manier waarop het beton gepolierd wordt.

 

beton terras voorbeeld

 

Onderhoud

Een polybeton terras laat zich makkelijk onderhouden en is zeer duurzaam. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wil je lang genieten van een mooi terras:

Veeg regelmatig dode bladeren van het beton. Deze bevatten namelijk bepaalde zuren die op den duur lelijke vlekken kunnen veroorzaken.

Gebruik zo weinig mogelijk reinigingsmiddelen. Kies eventueel voor een natuurzeep. Dit is beter voor de toplaag van het terras en daarnaast belast je het milieu minder. Zeker GEEN javel gebruiken of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Deze leiden onherroepelijk tot schade.

Gebruik in de winter geen dooizout op het beton. Door middel van een sneeuwschop kan je makkelijk de sneeuw verwijderen. De donkere kleur van het beton zal het zonlicht absorberen en het resterende laagje ijs als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Wil je een terras in gepolierde beton laten aanleggen? Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan en offertes op maat aan te vragen.

 

Aanleggen van het terras

Op de plek van het terras wordt een bekisting aangebracht. Op de bodem wordt vervolgens een plastic folie gelegd en een wapeningsnet. Wanneer deze materialen precies op de juiste manier aangebracht zijn wordt het beton gestort. Dit gaat meestal met een betonmixer maar soms gebruikt men ook een betonpomp. Dit is afhankelijk van de bereikbaarheid en grootte van het aan te leggen terras.

 

Polybeton terras

Meestal wordt de betonvloer dezelfde dag nog gepolierd met behulp van een poliermachine. Tijdens dit proces wordt er kwarts, wat vermengd is met kleurstof, ingestrooid in het beton. Verder wordt er een curing laag aangebracht die ervoor moet dienen dat het beton niet te snel uithardt. Een te snelle uitharding kan namelijk zorgen voor scheuren of barsten in het beton. Om dit risico verder te verminderen is het gebruikelijk dat er zogenaamde krimpvoegen worden aangebracht. De krimpvoegen worden netjes dichtgemaakt met een elastische silicone.

 

Tip: Gepolierde betonvloer die doorloopt van binnen naar buiten

Als je echt stijlvol te werk wil gaan en een manier zoekt om het terras bij de woning te betrekken dan is polybeton hiervoor zeer geschikt. Je zou dan bijvoorbeeld zowel in de woning als erbuiten een vloer van gepolierd beton kunnen laten leggen. Het terras laat je dan naadloos aansluiten aan de woonkamer, wat een schitterend ruimtelijk effect geeft. De woonkamer lijkt dan namelijk veel groter, zeker als je gebruik maakt van grote brede ramen in combinatie met een schuifraam.

 

beton terras binnen buiten

 

Wat betreft de afwerking van de vloer kun je binnen kiezen voor een gladde, glanzende toplaag. Het terras buiten kun je dan laten afwerken met een wat ruwer oppervlak in verband met mogelijk slipgevaar. Wil je een dergelijke constructie realiseren? Hou dan wel rekening met een goede afwatering. Je hebt zeker een watergeul nodig aan de regenzijde, langs de gehele breedte van het raam, om wateroverlast te voorkomen.

 

Prijs polybeton terras

Zoals reeds aangehaald zal de prijs van polybeton sterk afhangen van de oppervlakte. Het huren van de machines en de voorbereidende werken nemen vaak meer tijd in beslag dan het gieten en polieren van het beton. Gemiddeld mag je dan ook rekenen op een prijs vanaf 40 euro tot 75 euro per vierkante meter. Daar krijg je dan wel een prachtig terras voor terug waar je jarenlang zorgeloos plezier van hebt. Heel wat mensen kiezen er ook voor om meteen de oprit en het terras af te werken in polybeton. Zo is je voor- en achtertuin een mooi geheel en krijg je ook een betere prijs per vierkante meter. Onderstaand zie je een voorbeeld van een oprit in polybeton:

 

Offertes voor een terras ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers