Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakterras tegels: soorten, plaatsing, ...

Een dakterras is de perfecte manier om je plat dak optimaal te benutten. Een belangrijke keuze voor zo’n dakterras is de ondergrond. Tegels zijn een populaire mogelijkheid. Je hebt verschillende tegels die geschikt zijn voor een dakterras, elk met hun eigen voordelen, prijzen, … Ontdek in dit artikel de verschillende soorten en maak de beste keuze voor jouw dakterras!

Ga snel naar:
Soorten tegels dakterras
Dakterras tegels plaatsen
Belangrijke aandachtspunten
Zelf dakterras tegels aanleggen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een dakterras met tegels?

Tegels zijn een mooie keuze voor een terras. Ook voor een terras op je dak heb je een groot aanbod. Maar waarom laat je liever tegels leggen en geen alternatieven zoals hout of composiet? Als je dak stevig genoeg is, geniet je met tegels van vele pluspunten:

 • Duurzaam: met terrastegels ben je zeker van een krasvrije, kleurvaste en bovenal betrouwbare ondergrond. Zo blijven bijvoorbeeld keramische terrastegels tientallen jaren goed. Reinig je jouw dakterras regelmatig en gebruik je de tegels op een normale manier? Dan moet je je geen zorgen maken over een korte levensduur.
 • Vele mogelijkheden: het aanbod aan tegels is enorm. Je kan kiezen voor een moderne stijl of eerder een zuiderse, warme look. De verschillende materialen geven elk een eigen sfeer aan je dakterras. Je beslist ook op welke manier je de tegels laat aanleggen. Zo kies je het mooiste legpatroon voor jouw dakterras en creëer je een unieke vloer.
 • Moderne uitstraling: tegels zorgen voor een moderner dakterras dan hout of natuursteen. Bij een hedendaagse woning blijf je zo in dezelfde stijl en vorm je een mooi geheel met de rest van het gebouw. Ook bij een renovatie zorgt de frisse uitstraling voor een grote meerwaarde, zelfs als je een landelijke of industriële woonstijl hebt.

Wil je binnenkort tegels aanleggen op je dakterras? En ben je op zoek naar een ervaren specialist voor je project? Ontvang snel en eenvoudig meerdere voorstellen om je dakterras aan te leggen. Je krijgt verschillende adviezen en prijsvoorstellen voor jouw tegels. Start je aanvraag hier.

dakterrastegels

 

Soorten tegels voor een dakterras

Voor je dakterras kan je tegels kiezen in allerlei kleuren, materialen en formaten. Om je een beetje wegwijs te maken, sommen we een paar vaak voorkomende materialen op:

 

1. Keramische tegels voor een dakterras

Deze tegels zijn een populaire keuze door de vele stijlen en formaten.  Keramische tegels zijn gemaakt uit een mengsel van zand, klei, bindmiddelen en eventuele toeslagstoffen. Door het unieke proces zijn de tegels in de kern gekleurd en houden ze hun kleur lang vast. Keramische tegels zijn vuilafstotend en erg hard, waardoor je niet snel krassen op het oppervlak ziet. Je hebt ook een aantal designs om een speciale sfeer te creëren. Zo zijn er tegels met een look van basalt, graniet, lei of kwarts, hout en beton.

Gemiddelde prijs: € 80 à 150 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Betonnen tegels voor een dakterras

Voor de meest moderne look kan je betonnen tegels laten leggen. Het grote onderscheid maken we tussen standaard betontegels en grindbetontegels . Het is ook aangeraden om betontegels met een toplaag aan te leggen. Je kan alle soorten relatief budgetvriendelijk plaatsen en ze zijn allemaal sterk en slijtvast. Een betonnen dakterras is zo dus sterk, vorstbestendig en economisch gezien ook nog eens interessant.

Gemiddelde prijs: € 50 à 90 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Kunststof tegels voor een dakterras

Met kunststof tegels kies je voor een hele andere variant. Met deze tegels kan je op een budgetvriendelijke manier elke look nabootsen. De kunststof tegels komen meestal voor in een kliksysteem en je vindt ze met een houtlook, natuursteenlook of betonlook. De tegels zijn erg eenvoudig aan te leggen en ook duurzaam.

Gemiddelde prijs: € 40 à 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke tegels kies ik het best voor mijn dakterras?

Wat nu de beste tegel is voor jouw dakterras hangt af van je budget, de ondergrond en je persoonlijke wensen. Een expert helpt je graag met je zoektocht.

Vind de meest geschikte tegel voor je dakterras! Krijg professioneel advies van een specialist om de mooiste tegels te kiezen via onze offertedienst.

 

 

Dakterras tegels plaatsen: werkwijze

Hoe leg je dakterrastegels? Doe je een beroep op een vloerspecialist om je dakterras aan te leggen? Dan gaat de expert doorgaans als volgt te werk:

 

 1. Voorbereiding

  Je kan een dakterras niet zomaar op elk plat dak aanleggen. Een cruciale eerste stap is om te berekenen of je dak het gewicht aankan. Als de draagstructuur stevig genoeg is, kan je expert aan de afmetingen beginnen. Zo weet hij precies hoeveel tegels hij nodig heeft voor de aanleg ervan. Vervolgens kan hij het dakterras afbakenen met afzettouw.

 2. Tegeldragers voorzien

  Tegels zijn vaak zwaarder dan andere materialen, waardoor je moet opletten dat je de ondergrond niet beschadigt. Meestal laat je een zwevende constructie aanleggen zodat je de onderliggende waterdichte laag niet aantast. Met tegeldragers verdeel je het gewicht op een correcte manier en liggen je terrastegels egaal en stevig op je dak.

 3. Tegels op je dakterras leggen

  Heb je gekozen voor een standaard patroon of wil je je tegels op een speciale manier schikken? Je hebt de vrijheid om je dakterrastegels te laten leggen hoe je wil. Een specialist werkt altijd nauwkeurig en zorgt voor de gewenste tegelvloer. Na enkele dagen kan je zonder zorgen van je dakterras genieten.

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je aan denken vooraleer je tegels op je dakterras laat aanleggen? Er zijn een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Samen met een specialist bekijk je de volgende zaken:

 

 • Sterkte dak: een dak moet voldoende draagkracht hebben om een terras met tegels te ondersteunen. De keuze voor lichte of zware tegels speelt dus een grote rol. Bedenk ook op voorhand of je zware objecten op je dakterras wil plaatsen. Je werkt het best samen met een ervaren aannemer en architect om voor een goed fundament te zorgen.
 • Waterafvoer: de afwatering van je dakterras is een belangrijk element als je terrastegels laat aanleggen. Meestal legt een specialist de tegels in een kleine hellingsgraad, waardoor regen goed wegstroomt. Je kan ook nieuwe, efficiënte dakgoten rond het dakterras laten plaatsen. Overleg met een specialist hoe je je waterafvoer het best kan uitvoeren.
 • Onderhoud: de meeste tegelsoorten zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Je kan je tegels eenvoudig schoonmaken met een tuinslang en een borstel of met een hogedrukreiniger. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen om je dakterras te reinigen. Een neutrale zeep is perfect voor de meeste tegelvloeren.
 • Vergunning: je hebt altijd een vergunning nodig voor een dakterras. Vooraleer je jouw tegels laat aanleggen, moet je eerst een vergunning aanvragen. Zo moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om een dakterras aan te leggen. Laat je adviseren door een specialist en na de toekenning van je vergunning kan je de eerste tegel leggen.

 

 

keramische tegels dakterras

 

Zelf dakterras tegels aanleggen?

Je kan zeker zelf je dakterras aanleggen met de nodige voorbereiding en kennis. Maar wil je zelf geen risico nemen? Dan schakel je een specialist in. Als je vertrouwt op een vakspecialist geniet je van deze voordelen:

 

 • Correcte uitvoering: met een expert heb je geen zorgen en geniet je van een perfect eindresultaat. Een specialist heeft de nodige kennis en ervaring om je terrastegels op de juiste manier aan te leggen.
 • Kwalitatieve materialen: een specialist werkt altijd met de meest kwalitatieve materialen voor de aanleg van je dakterras. Bovendien ben je ook gerust dat je tegels altijd van goede kwaliteit zijn.
 • Veiligheid: op een dak werken brengt altijd enkele risico’s met zich mee. Een expert heeft de nodige valbeveiliging mee om je dakterras aan te leggen. Zo breng je jezelf niet in gevaar en kan je het terras laten aanleggen op een veilige manier.
 • Verlaagd btw-tarief: voor de aanleg van je dakterras kan je genieten van 6% btw in plaats van 21% wanneer je een beroep doet op een specialist. Voorwaarde is wel dat je woning ouder is dan 10 jaar.

 

Vergelijken loont!

Je hebt vele keuzes als het gaat om tegels voor je dakterras. Het is aangeraden om verschillende offertes te vergelijken. Zo krijg je meerdere adviezen en kan je een weloverwogen keuze maken voor je dakterras.

Kom in contact met tegelspecialisten! Ontvang binnen enkele dagen meerdere voorstellen voor je dakterras. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een terras ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers