Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aanleggenterras.be Inspiratie & advies voor het aanleggen van een terras.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Aanleggenterras.be

Landelijk terras: 6 rustieke realisaties

Een landelijk terras vormt een harmonieus geheel met de omgeving dankzij natuurlijke materialen als hout, natuursteen en klinkers. Stuk voor stuk duurzame materialen met een tijdloze klasse. Inspiratie nodig voor een landelijke inrichting van je terras? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij selecteerden voor jou 6 rustieke terrassen die je vast op ideeën brengen voor je eigen project.

 

1. Landelijk terras in Europees hout

landelijk terras europees hout

Hout is één van de meest geliefde materialen om een landelijke woonstijl mee te creëren. Het bovenstaande terras is opgebouwd uit duurzaam Europees hout. De natuurlijke grijsbruine verkleuring is een streling voor het oog en past prachtig samen met het elegante, niervormige zwembad. De landelijke touch vind je ook terug in de aankleding van dit terras: de zitstoel, de organische pilaren onder het afdak, de afsluiting, …

Prijs landelijk terras in Europees hout: € 50 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

2. Klein landelijk dakterras met composiet terrasplanken

landelijk terras terrasplanken

Wie zegt dat je van je kleine dakterras in de stad geen knusse zone met een landelijke toets kan maken? Voor het bovenstaande terras koos de eigenaar voor terrasplanken in composiet, een milieuvriendelijk materiaal dat de uitstraling van hout combineert met de voordelen van kunststof. De planken zullen na verloop van tijd dus niet rotten of kromtrekken. De sfeervolle verlichting en kleurrijke bloemen vormen de kers op de taart van dit landelijke terras.

Prijs landelijk terras met composiet planken: € 75 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

3. Kleurrijk landelijk terras met kleiklinkers

Landelijk terras kleiklinkers

Bij dit terras springen meteen het weelderige groen van de klimplanten en de eigenwijze roodgelakte picknicktafel in het oog. Die landelijke elementen sluiten mooi aan bij de terracotta kleiklinkers. Deze keramische klinkers zijn erg veelzijdig. Niet alleen qua kleur en vorm, maar ook omdat je er allerlei speelse legpatronen mee kan maken. Bij dit landelijke terras is dat een visgraatmotief.

Prijs landelijk terras met kleiklinkers: € 50 à € 100 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

4. Landelijk terras met natuursteen

Landelijk terras natuursteen

Natuursteen oogt erg stevig en luxueus. Als terrastegel zijn voornamelijk hardsteen, basalt, leisteen en graniet populair. Omdat het een natuurlijk materiaal is, vertoont één tegel veel kleurnuances. Dat draagt bij tot de landelijke stijl van dit terras. Deze getrommelde natuursteen is geplaatst in wildverband, een specifiek en zuiders getint legpatroon. Op die manier waan je je elke zonovergoten dag als God in Frankrijk.

Prijs landelijk terras in natuursteen: € 50 à € 150 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

5. Landelijk terras in tropisch hardhout

landelijk terras hardhout

Tropisch hardhout is geroemd vanwege z’n mooie uitzicht en grote duurzaamheid. In dit voorbeeld gaat het om een terras in Ipé. Een elegant pad leidt naar het rustieke eilandje in het midden van de tuin. In de borders staat een verscheidenheid aan grassoorten, bloemen en bodembedekkers, waarmee de aannemer een boeiend niveauverschil creëerde. Het landelijke decor is aangekleed met een stijlvolle rotan hangstoel en dito meubels, kleurrijke kussens, zachte plaids en bloempotten in terracotta.

Prijs landelijk terras in tropisch hardhout: € 50 à € 150 per m² (incl. btw & plaatsing)

 

 

6. Overdekt landelijk terras in weelderig groen

Landelijk terras overkapping

Een overkapping is niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher. In het geval van dit overdekte landelijke terras met een houten constructie is dat zeker het geval. Dankzij het lichte dak in kunststof ben je beschermd tegen regen en wind. Daarnaast zorgen de vele bloemen & planten en de windlichten voor een sfeervol terras met een landelijke stijl.

Prijs houten overkapping: vanaf € 850 voor geïmpregneerd hout (incl. btw & plaatsing) en vanaf € 2.000 voor hardhout (incl. btw & plaatsing)

 

 

Vergelijken loont: vraag gratis advies aan meerdere vakmannen

Een ervaren plaatser zal je met plezier bijstaan in het ontwerp en de totstandkoming van een landelijk terras dat volledig voldoet aan al je wensen en voorkeuren. Vraag meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen om zo een beter beeld te krijgen op de kostprijs, de eindafwerking, het verloop van de werken, geplande uitvoeringsdata, enz. Op deze manier kan je tot wel 40% besparen!

Ervaren plaatser nodig? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen vrijblijvend offertes op maat van je project. Vul snel het formulier in.